Bancherii au și câteva vești bune în perioada asta.

Cei care urmăresc piața creditelor știu că este vorba despre un produs bun: programul IMM Invest Romania. Este vorba despre vestea cum că statul acordă sprijin afacerilor în dezvoltare sau afacerilor care au fost afectate de criza economică din cauza Covid 19.


Cum se acordă acest spijin? Nu pe ochi frumosi ci pe indicatori promițători.
Pentru ca firma să fie eligibilă pentru acest program, trebuie să îndeplinească anumite condiții. Acestea sunt clar explicate pe site-ul www.imminvest.ro. Dar in linii mari, trebuie sa arate că afacerea merge sau ar putea reporni cu puțin ajutor.
Se vor verifica cei mai importanți indicatori financiari: valoarea Activelor totale și valoarea Cifrei de Afaceri pe ultimul an financiar pentru care s-a înregistrat Bilanțul contabil și câți angajați are firma.
Statul va fi partenerul tău în acest proiect. Vine și garatează creditul cu până la 80-90%. Restul de până la 100% îl vei garanta tu.


Dobânda, comision de garantare și alte costuri de acordare nu le vei plăti. Acestea sunt subvenționate de stat 100% până la 31.12.2020. Ce înseamnă că sunt subvenționate? Înseamnă că Banca percepe aceste taxe, dar că Statul le decontează în locul tău. E de bine. În plus, este posibil ca acest termen să se prelungească.
După perioada subvenționată, Dobanda va fi de 2% + Robor, respectiv 2,5% + Robor, în funcție de ce fel de creditare alegi și ce categorie de mărime are firma ta. Perioada de creditare depinde tot de felul acestuia. În plus, dacă te hotărăști să rambursezi banii înainte de termen, nu se va percepe comision.
Dacă vrei să beneficiezi de toate acestea, e bine să ai actele contabile pregătite și să lași cifrele să vorbească. Actele le va pregati contabilul tău cu mare atenție, ca tu să te bucuri de facilitățile din programul IMM Invest Romania.
Cand te înscrii în acest program, va trebui să mai stii cu ce bancă vei colabora și care e suma de bani pe care o dorești și pe care ești în măsură să o obții având în vedere rezultatul financiar al activității firmei tale.
În principiu e ok să colaborezi cu banca la care ai deschis un cont curent. Aceasta va fi cea care îți va vira banii pe proiect în cont și se va comporta ca un intermediar între stat și tine.
Așadar, cronologia etapelor este următoarea: mai întâi te înscrii (cu firma) pe siteul www.imminvest.ro, apoi aștepți confirmarea înregistrării.
Datele tale vor fi comunicate băncii partenere alese, care te va anunța și îți va solicita documentația pentru analiza creditului. Vei aștepta aprobarea creditului pentru ca apoi să poți face fericit pașii următori pentru a-ți dezvolta afacerea.


Succes!


Dacă ai nevoie de o mână de ajutor, suntem aici.
Semnat,
Echipa ta de conta